Een klein stukje geschiedenis

Als kind groeide ik op in een boerderij in de mooie omgeving van Raalte, namelijk Pleegste. Toen ik trouwde, begon ook eigenlijk het boerin zijn, wat ik altijd heel leuk vond. Onze boerderij is in 1930 gebouwd door Bats en Dika Aarnink en is overgenomen door hun zoon, Hein. We hebben twee jaar van de oude boerderij mogen genieten. Op een zondagmorgen is de boerderij door brand verwoest. Na vier kinderen te hebben gekregen, werd het voor mij al vroeg duidelijk dat we een opvolger hadden. Dus dat hield in dat we plaats zouden maken voor de jeugd. In het jaar 2000 zijn we (Hein, mijn man, en ik) naar het mooie dorp Lettele verhuisd. Maar ja, wat doe je daar? Terug naar de boerderij was voor mij geen optie. Ik wilde de jeugd niet voor de voeten lopen.


Toen zei Diny Meijerink uit Lettele: "Wil je geen internetcursus geven voor de vrouwenvereniging Zij Actief, je weet zo veel van computers". Zo gaf ik de eerste lessen voor internet. Maar ik merkte al gauw dat veel mensen nog nooit met een muis gewerkt hadden. Het was onmogelijk om die cursisten in twee lessen het gebruik van internet bij te brengen. Ik merkte dat er veel behoefte was naar eenvoudige en gebruikersvriendelijke basiscursussen, dus ik besloot na wat wikken en wegen een aantal computers en een bus aan te schaffen.


Een bus en vijf computers,
Een netwerk om de computers te koppelen, een scanner, een printer en een aantal verrijdbare wagentjes heb ik gekocht. In de bus werd een lift geplaatst, zodat deze wagentjes zo gemakkelijk mogelijk, dus zonder ze zelf te tillen, in de bus waren te krijgen. Dit alles is bedacht en gemaakt door Marco ten Have (bij deze: bedankt Marco). Zo ben ik dus begonnen. Inmiddels zijn de computers vervangen door nieuwe en is er een wagentje bijgekomen. Zo trek ik in de wintermaanden naar cafés, scholen, parochie- dorps- en buurthuizen, maar ook naar de mensen thuis. Het is een kwestie van de bus uitladen en de stekker in het stopcontact steken, vandaar de naam "Rijdende-computers''.


Nu Laptops,
De computers zijn ingeruild voor Laptops, dit is makkelijk om mee te nemen.
Telkens worden deze vervangen door weer nieuwe, Op dit moment zijn het 17,3 ints beeldscherm en Windows 8.1

 

   
          Tel. 0570-551382  

          Tel. 06-41912609

 
   

Rijdende computers, (Annie Aarnink Schotwillemsweg 15, 7434PV Lettele.)